Advanced-Mechanical-Engineers-vacature-engineering-traineeship

Vacature Engineering Traineeship

Honderden studenten rollen jaarlijks net als jij met een diploma werktuigbouwkunde, lucht- en ruimtevaarttechnologie of autotechniek van de opleiding af. Je weet al een beetje wat je wil gaan doen en waar je goed in bent, maar je bent ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Een nieuw avontuur! Maar hoe onderscheid jij je van alle andere studenten en hoe geef je richting aan je carrière?

Wat ga je doen?

Ons Engineering Traineeship bestaat uit een sterk inhoudelijk programma. Deze reikt jou allerlei gereedschappen aan die je helpen om te groeien.

Tijdens ons Engineering Traineeship werk je elke 8 maanden bij een andere opdrachtgever. Per week werk je 36 uur aan één van de projecten van onze opdrachtgevers. Wij hebben een breed netwerk met aansprekende opdrachtgevers in de aerospace, automotive industrie, machinebouw, energietechniek en scheepsbouw. Zo krijg jij de kans om in verschillende keukens te kijken en te ontdekken welke branche en wat voor soort werk in werktuigbouwkundige engineering je aanspreekt!

De overige 4 uur per week besteed jij aan de opdrachten van het traineeship die jij samen met jouw mede-trainees uitvoert en cursussen en trainingen. Elke lichting starten wij met ongeveer 5 trainees. Ook al verschil je qua persoonlijkheid en interesses, je zult snel ontdekken dat de zoektocht die jullie aangaan en de vragen die jullie hebben, dezelfde zijn. Dat verbindt en zorgt ervoor dat jullie met én van elkaar leren.

De opdrachten
Eén van de onderdelen van het trainingsprogramma is dat je leert om in teamverband cases op te lossen. Daarvoor werkt elke lichting trainees samen aan diverse opdrachten, met elk een doorlooptijd van gemiddeld 8 maanden. Hiervoor worden cases gebruikt die écht om een oplossing vragen. Het zijn geen opdrachten die op de plank liggen en waar niets mee gedaan wordt. De locatie waar jij en jouw mede-trainees aan het vraagstuk werken, mag afgewisseld worden. Het kan dus zijn dat jullie de ene keer bij één van de opdrachtgevers zitten en de andere keer bij ons op kantoor.

Wat bieden wij jou?

Cursussen en trainingen
Om jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling te ondersteunen, stellen wij jou in de gelegenheid om vaktechnische cursussen en trainingen in sociale vaardigheden te volgen. De vaktechnische cursussen kun jij afstemmen op wat nodig is voor de projecten waar jij aan werkt of op wat jij graag wilt leren. De trainingen in sociale vaardigheden zijn vooraf vastgesteld en worden deels intern en deels extern verzorgd. Verspreid over twee jaar, heb jij recht op 3 vaktechnische cursussen en 4 soft skills trainingen.

Jouw mentor
Wij koppelen elke trainee aan een mentor. Deze rol wordt door één van onze Senior Engineers vervult. Op jouw initiatief deelt jouw mentor zijn kennis en ervaring, spart hij met jou over technische knelpunten en over zaken die jij lastig vindt in de samenwerking met anderen. Een waardevolle bron van ervaring en een veilige manier om te oefenen in het werkveld.

Daarnaast heb jij recht op alle andere tegemoetkomingen en ondersteuning die wij onze andere medewerkers ook bieden:

  • Een jaarcontract bij AME. Bij goed functioneren wordt dit omgezet in een vast contract.
  • Een goede reiskostenvergoeding van €0,26 per km.
  • Elk jaar recht op 29 vakantiedagen (o.b.v. een 40-urige werkweek) en daarnaast nog de mogelijkheid om extra verlofdagen te kopen.
  • Een mooie bonusregeling.
  • Een aantrekkelijke pensioenopbouw, waarbij 50% van jouw premie betaald wordt door AME.
  • Leuke uitjes en feestjes.
  • Leuke en gezonde werksfeer.

 

Wat zoeken wij in jou?

Ga jij bij ons werken als Engineering Trainee, dan word jij één van onze ambassadeurs. Onze ambassadeurs (lees: medewerkers) zijn nieuwsgierig, productief en hebben zelfkennis. Zij hebben oog voor hoe zij verbetering in het werk of de samenwerking door kunnen voeren die nodig zijn voor een kwalitatief eindresultaat. Laat je niet afschrikken als je nog niet voldoet aan deze kenmerken. Jouw weg vinden als startende professional is een zoektocht en in deze zoektocht leren wij je graag (de waarde van) deze kenmerken via ons Engineering Traineeship.

Wat wij nog meer in jou zoeken:

  • HBO- of WO-opleiding Werktuigbouwkunde, Mechanical Engineering, Lucht- en Ruimtevaarttechniek, Autotechniek, Mechatronica of Robotica.
  • 0-2 jaar werkervaring.
  • Enthousiasme met de wil om te leren.

 

Over AME

Wij geloven dat door onze engineers vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven, zij in staat zijn om tot creatieve en innovatieve oplossingen te komen. In een markt waar technologische ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen, is het belangrijk om hier ruimte voor te maken. Door daarin te investeren maken wij ontwikkeling mogelijk voor onze engineers, voor onze opdrachtgevers en uiteindelijk voor de hele technische sector.

Door iedere keer weer de optimale match te zoeken tussen onze engineers en de behoefte aan expertise en capaciteit bij onze opdrachtgevers zorgen wij voor een hoge tevredenheid bij onze medewerkers én onze opdrachtgevers.

De projecten die wij doen zijn te vinden in de aerospace, automotive, machinebouw, food machinery, energietechniek en scheepsbouw. Deze projecten kunnen gedaan worden door flexibele inzet bij onze opdrachtgevers of projectmatig op onze eigen engineeringsafdelingen in Zwolle, Enschede en 's-Hertogenbosch.

Ben jij enthousiast geworden over deze manier om jouw carrière richting te geven?

Solliciteer snel door op onderstaande button te klikken en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

SOORT DIENSTVERBAND:
Voltijds, Deeltijds
INDUSTRIE:
Agrotechniek, Food Machinery, Speciaal Machinebouw, Transportsystemen, Verpakkingsmachines
LOCATIE:
s-Hertogenbosch
SALARIS INDICATIE:
€3000-€3500 Per maand
GEPLAATST OP:
februari 29, 2024
Close modal window

Bedankt voor je sollicitatie. We nemen zo snel als mogelijk contact met je op!