Advanced-Mechanical-Engineers-vacature-project-engineer

Vacature Project Engineer

Zoek jij variatie en uitdaging in jouw baan als Project Engineer? Lees dan snel verder en ontdek wat onze vacature Project Engineer jou kan bieden. Wij hebben deze vacature open staan vanwege onze wens om ons engineeringsteam verder uit te breiden. In de functie van Project Engineer bij AME werk je aan diverse projecten voor verschillende opdrachtgevers in diverse branches. Volop uitdagingen en afwisseling, waarbij wij per project zoeken naar de juiste match tussen jouw expertise, ervaringen en (ontwikkel)wensen en de opdrachten die bij ons neergelegd worden.

Wat ga je doen?

In de functie van Project Engineer zorg jij voor verbinding tussen de projectmanager en de verschillende technische disciplines binnen jouw project. Je bent een meewerkend voorman, wat betekent dat jij het door de opdrachtgever gewenst product samen met het projectteam ontwerpt en ontwikkelt. Voorafgaand aan het project schat jij met jouw team de benodigde uren in. Tijdens de uitvoering monitor je de voorgang van het project, borg jij de uren en zorg jij ervoor dat deze niet overschreden worden. Daarnaast zorg jij ervoor dat technische problemen opgelost worden.

Verantwoordelijkheden
 • De ontwikkeling van nieuwe producten of de verbeteringen aan bestaande producten.
 • Het uitwerken van het ontwerp in 2D en/of 3D.
 • Het uitvoeren van FEM-analyses.
 • Het beheren van de projectplanning.
 • Het rapporteren van de voortgang aan de projectmanager.

 

Wat zoeken wij in jou?

Ga jij bij ons werken als Project Engineer, dan word jij één van onze ambassadeurs. Onze ambassadeurs (lees: medewerkers) zijn nieuwsgierig, productief en hebben zelfkennis. Zij hebben oog voor hoe zij verbetering in het werk of de samenwerking door kunnen voeren die nodig zijn voor een kwalitatief eindresultaat. Herken jij jezelf hierin? Dan ben jij de nieuwe AME’er die wij zoeken!

Wat wij nog meer in jou zoeken:

 • HBO- of WO-opleiding Werktuigbouwkunde.
 • Aantoonbare ervaring met projectmanagement, bijvoorbeeld door het volgen van een opleiding.
 • Kennis van 3D softwarepakketten (bij voorkeur SolidWorks en Inventor).
 • Goede communicatieve vaardigheden zowel in het Nederlands als Engels.
 • Een zelfstandige, klantgerichte, enthousiaste en flexibele instelling.

Voldoe je niet aan alle bovenstaande eisen maar vind je jezelf wel geschikt voor de vacature Project Engineer? Twijfel dan niet om toch te reageren! Wellicht ben jij toch de aanvulling op ons team die wij nodig hebben.

Wat bieden wij jou?

 • Een jaarcontract bij AME. Bij goed functioneren wordt dit omgezet in een vast contract.
 • Een goede reiskostenvergoeding van €0,26 per km.
 • Elk jaar heb jij recht op 29 vakantiedagen (o.b.v. een 40-urige werkweek) en daarnaast nog de mogelijkheid om extra verlofdagen te kopen.
 • Een mooie bonusregeling.
 • Een aantrekkelijke pensioenopbouw, waarbij 50% van jouw premie betaald wordt door TT-Engineering.
 • Leuke uitjes en feestjes. Wil je weten welke en wanneer? Kijk dan eens op deze site.
 • Leuke en gezonde werksfeer.

 

Over AME

AME is een middelgroot engineeringsbureau, dat graag knappe koppen zoals jij toevoegt aan het team. Met dit team van ongeveer 20 engineers lossen wij samen de leukste vraagstukken op voor onze opdrachtgevers. Ons specialisme is de machinebouw. Daarbij richten wij ons op engineering voor handling, production en packaging. Van M4 tot M12. De uitdagingen waar wij aan werken variëren van R&D vraagstukken tot het opleveren van een productiegereed tekeningenpakket. Daarvoor werken wij met diverse 3D CAD-systemen. Op ons eigen kantoor, maar ook op locatie bij de opdrachtgever.

De lijntjes zijn kort bij ons. De directie zit één deur verder en als je iets wilt weten, dan loop je gewoon even binnen om het te vragen. Jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling vinden wij belangrijk. Wij houden je dan ook scherp met trainingen en opleidingen. Samen werken we hard om de verwachting van onze opdrachtgevers telkens weer te overtreffen. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor plezier. Zo nemen sommige collega’s bij ons hun mini-drone mee om in de pauze een parcours te vliegen. Anderen staan fanatiek te tafeltennissen, tafelvoetballen, darten of wandelen een ontspannen rondje buiten.

Wij vinden dat werk leuk moet zijn en bij je moet passen. Natuurlijk qua uitdaging, maar ook de balans tussen werk en privé is belangrijk. Dus als jij intensief sport, of graag je kinderen naar school brengt dan maken we daar samen gewoon goede afspraken over. Jij blij, wij blij.

Klinkt dit voor jou als de werkplek die bij je past?

Klik op onderstaande button. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

SOORT DIENSTVERBAND:
Voltijds, Deeltijds
INDUSTRIE:
Speciaal Machinebouw
LOCATIE:
s-Hertogenbosch
SALARIS INDICATIE:
€3500-€5000 Per maand
GEPLAATST OP:
mei 22, 2024
Close modal window

Bedankt voor je sollicitatie. We nemen zo snel als mogelijk contact met je op!