Traineeship-werkenbij-AME

 

Traineeship Werktuigbouwkunde

 

Zet jouw ontwikkeling in beweging met ons Traineeship Werktuigbouwkunde

Aan het begin van jouw carrière zijn er verschillende zaken die je nog moet ontdekken. Wat voor soort werk ligt je en wat niet? Hoe geef je richting aan jouw carrière en weet je waar je heen wilt groeien? Wij begrijpen deze vragen.

Steile leercurve als Junior Engineer

Wij vinden het belangrijk dat er ruimte is voor deze zoektocht, onze drive is namelijk om ontwikkeling mogelijk te maken in de technische sector. Dit doen wij door te investeren in onze engineers en te luisteren naar hun ontwikkelwensen. Ons Traineeship Werktuigbouwkunde is één van de middelen die wij daarvoor inzetten. Kom jij ons Traineeship volgen? Wees dan voorbereid op een steile leercurve, veel uitdaging en de ruimte op dingen op een andere manier aan te pakken. Via deze weg ontdek jij jouw sterke kanten en leer je deze bewust in te zetten.

Traineeship programma

Aan de hand van een sterk inhoudelijk programma helpen wij jou om te groeien als engineer. In een periode van 1 jaar en 4 maanden volg je cursussen en trainingen, werk je aan diverse projecten en win je kennis in van ervaren engineers. Deze periode is verdeeld in twee delen van 8 maanden, waarin je meewerkt aan één van de projecten van onze opdrachtgevers. Je gaat 36 uur per week aan de slag met lopende projecten, de overige 4 uur besteedt je aan opdrachten van het Traineeship en vaktechnische trainingen en cursussen in sociale vaardigheden. Ook organiseren enkele van onze Senior Engineers vakinhoudelijke trainingen voor jou en je mede-trainees. Door hun ervaringen en kennis met jou te delen, dragen zij bij aan jullie ontwikkeling. Hieronder vindt je een overzicht van ons programma:

TImeline-skillset-traineeship

De voordelen van ons Traineeship Werktuigbouwkunde

Gerhard over ons Engineering Traineeship:

“Ik vind dat er goed naar ons wordt geluisterd en serieus werk wordt gemaakt van training en ontwikkeling. Daarnaast hebben we al vier interne cursusdagen gehad over diverse soft skills en ook vakinhoudelijk leer je van alles”.

Samen optrekken en opgroeien als engineer

Met in totaal 5 trainees start elke lichting het Traineeship. Ondanks de verschillen in interesses en persoonlijkheden, ontdek je snel dat jullie dezelfde zoektocht aangaan. Deze overeenkomst zorgt voor een verbinding met jouw mede-trainees. Samen met hen besteed je 10% van jouw tijd aan het delen van technische kennis en ervaring, het volgen van trainingen en workshops en het gezamenlijk werken aan opdrachten. Jullie maken samen en door elkaar ontwikkeling mogelijk.

Cursussen en trainingen

Om jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen bieden wij jou de mogelijkheid om 4 trainingen in sociale vaardigheden en 3 vaktechnische cursussen te volgen. Deze volg je verspreid over de 16 maanden van het Traineeship. De trainingen in sociale vaardigheden zijn vooraf vastgesteld en worden deels intern en deels extern verzorgd. De vaktechnische cursussen kun jij uitkiezen op basis van het aanbod vanuit AME en TT-Engineering, wat nodig is voor de projecten waar jij aan werkt of wat jij graag wilt leren.

Leren aan de hand van échte casussen

Eén van de belangrijkste onderdelen van het Traineeship is leren hoe je in teamverband technische vraagstukken oplost. Hiervoor werk je samen met jouw mede-trainees aan verschillende projecten. Door aan cases die écht om een oplossing vragen en échte opdrachtgevers te werken, doe je meteen ervaring op die telt. De locatie waar jij en jouw mede-trainees aan het vraagstuk werken, mag afgewisseld worden. Dit betekend dus dat jullie de ene keer op één van onze tekenkamers zitten en de andere keer bij één van de opdrachtgevers.

Jaap over ons Traineeship Mechanical Engineering:

“Zolang ik niet elke dag hetzelfde hoef te doen, ben ik een heel blij mens. TT-Engineering biedt mij die variatie, waarbij ik kan ontdekken wat ik echt leuk vindt”.

Over onze opdrachtgevers

Wij hebben een breed netwerk met aansprekende opdrachtgevers in branches als de Agrotechniek, Food Machinery, Speciaal Machinebouw, Transportsystemen en Verpakkingsmachines. Denk bijvoorbeeld aan: Canline, FMI, Fuji Seal, Colasit, Amecha, Belvac, DTS, Kaak, Tanis en Royal Huisman. Dit brede netwerk biedt jou de kans om in verschillende keukens te kijken en te ontdekken welke branches het beste bij jou passen. Ook kom je erachter welke type projecten jou het meest uitdagen.

Ontwikkeling ook in Kenia mogelijk maken

Wij vinden het bij AME erg belangrijk dat iedereen de kans krijgt om zich te ontwikkelen in de richting die het beste bij hem of haar past. Dit willen wij niet alleen bij onze eigen engineers, maar buiten onze organisatie. Dit doen wij door stichting Red een Kind te ondersteunen. Voor elke startende groep trainees bij AME voorzien wij twee jongeren uit Bomer, Kenia, van een vakopleiding ter waarde van €500,- per persoon. Door te investeren in de kennis van jongeren helpen wij hen om een beter toekomstbeeld te krijgen en zelfredzaam te worden. De jongeren die een vakopleiding hebben gehad, kunnen hun kennis daarna weer delen met hun omgeving. Op deze manier maken zij, net als onze engineers, samen ontwikkeling mogelijk!

Enthousiast geworden?