Tanis

 

Bedrijfsbezoek Tanis

 

Op vrijdag 14 september 2023 hebben onze collega’s een bezoek gebracht aan Tanis. In de jarenlange samenwerking tussen Tanis en AME hebben meerdere collega’s projecten mogen uitvoeren voor Tanis. Bij aankomst werden onze collega’s ontvangen door Johan van Houts, Teammanager Controls and Mechanical Machine Engineering.

Tanis levert procesinstallaties voor de productie van allerlei soorten snoep. De procesinstallaties worden aangepast aan de door klanten aangegeven benodigde capaciteit en specifieke wensen, voordat zij in productie worden genomen.

De dag werd afgetrapt met een presentatie van Johan van Hout. In deze presentatie vertelde hij over de geschiedenis, maar ook over de toekomstplannen van Tanis. Ook liet hij zien wat Tanis zoal produceert en de gehele proces die daaraan vooraf gaat. Het begint met de voorbereiding, dat bestaat uit het wegen en mengen van de ingrediënten. Dit mengsel wordt vervolgens gekookt, waarna de overige ingrediënten worden toegevoegd. Op het moment dat het mengsel compleet is, wordt het in een mal gegoten om de snoepjes hun vorm te geven. Op het moment dat de snoepjes zijn opgedroogd, worden ze afgewerkt met een olie-, suiker of glazuurlaagje. De snoepproductielijnen van Tanis hebben een verwerkingscapaciteit van 50 tot 7000 kg/uur.

Na afloop van de presentatie kregen onze collega’s een rondleiding door de werkplaats van Tanis. Helaas was er geen complete productielijn aanwezig, maar kregen ze wel een aantal losse componenten te zien. Toen de rondleiding erop zat gaf onze collega Emre, op dit moment werkzaam bij Tanis, een presentatie over zijn werkzaamheden. Zo heeft Emre gewerkt aan de standaardisatie van vaten en is hij op dit moment bezig met het uitwerken van alle losse componenten van een productielijn. De dag werd afgesloten met een heerlijk tapasbuffet.

Tanis en Emre, bedankt voor deze geslaagde en interessante dag!