AME-Lead-Engineer

 

Op zoek naar een Lead Engineer Vacature?

 

Ben jij een ervaren technische expert met leiderschapskwaliteiten en op zoek naar rol als Lead Engineer? Lijkt het jou wat om een cruciale rol in het succes van onze projecten te spelen met inzet van jouw vaktechnische kennis en ervaring en word je enthousiast van projectmatig werken? Lees dan vooral verder!

Bij Advanced Mechanical Engineers (AME), een informeel en middelgroot ingenieursbureau gevestigd in Den Bosch, zijn wij steeds op zoek naar versterking van ons kleinschalig en gezellig team. Regelmatig hebben wij interessante vacatures voor zowel beginnende als ervaren Mechanical Engineers, Tekenaars, Constructeurs, Project of Werktuigbouwkundig (Wtb) Engineers. Wij werken op projectmatige basis, waardoor jij de kans krijgt om steeds aan verschillende projecten te werken bij uiteenlopende bedrijven in diverse branches. Wil jij eens met ons kennismaken, dan nodigen wij je graag uit!

Wat doet een Lead Engineer?

In een functie als Lead Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerp van complexe constructies in uiteenlopende toepassingsgebieden en de technische uitvoering ervan. Je neemt leiding over het aan het project gekoppelde engineeringsteam en weet deze goed aan te sturen. Samen met jouw team ontwerp je complexe werktuigbouwkundige constructies die de (soms latente) behoefte van de opdrachtgever beantwoorden. Je bent eindverantwoordelijk voor de uitvoering van de projecten en het eindresultaat.

‘Functieomschrijving Lead Engineer / Constructeur:’

Als Lead Engineer bij AME krijg je de mogelijkheid innovatieve oplossingen te creëren die impact hebben op verschillende industrieën. Om succesvol te zijn in deze rol, moet je beschikken over uitstekende technische kennis en vaardigheden, evenals sterke leiderschapskwaliteiten. Met jouw diepgaand begrip van engineeringprincipes en ervaring met het werken aan complexe projecten, ben je in staat om technische informatie op een begrijpelijke manier over te brengen. Je kunt effectief communiceren en samenwerken met teamleden op verschillende niveaus. Wij bieden een stimulerende en ondersteunende werkomgeving waarin je je vaardigheden kunt ontwikkelen en je professionele groei kunt bevorderen.

Waar een constructeur meer focus en verantwoordelijkheid heeft op (het uitwerken van) de technische aspecten en het ontwerp, is een Lead Engineer vaker verantwoordelijk voor het aansturen en coördineren van de grotere lijnen en het projectteam van engineers. Zo begeleid je als Lead Engineer de lopende projecten, neem je de technische beslissingen en bewaak je de voortgang en kwaliteit van het werk. Als Constructeur werk je aan jouw toegewezen taken en zorg je er op die manier voor dat de ontwerpen voldoen aan de specificaties en vereisten.

Als Lead Engineer op locatie of vanuit een tekenkamer

Werken bij een werktuigbouwkundig ingenieursbureau als AME biedt jou op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak de kans om te groeien, te verdiepen en jezelf te ontwikkelen. Het werken in de diverse branches en bij verschillende opdrachtgevers houdt je scherp. Ook het vakgebied is continu in beweging.

Afwisselend ben je aan het werk vanuit ons kantoor of op locatie bij de opdrachtgever. Het voordeel van werken op de tekenkamer, is dat er vrijwel altijd meerdere projecten tegelijk lopen waarin jij je medewerking verleent. Dat staat garant voor veel afwisseling en variatie, waarbij ieder project vraagt om een andere aanpak. Ook beperk je jezelf niet tot één type product of een specifieke branche. Daardoor kun je mechanische vraagstukken op verschillende manieren aanvliegen en kennis branche-overstijgend toepassen. Dat verrijkt en houd je blik fris en scherp! Of je nu kennis op doet op locatie bij jouw opdrachtgever of werkt vanuit ons kantoor, wij beloven jou dat je steeds weer nieuwsgierig blijft, jezelf ontwikkelt en niet zomaar bent uitgeleerd.

Waarom werken bij Advanced Mechanical Engineers

Het uitvoeren van een opdracht is niet altijd hetzelfde als het bieden van de beste oplossing. Een opdracht heeft altijd een concrete vraag, maar er zijn ook altijd wensen. Door onze opdrachtgevers en vraagstukken persoonlijk te benaderen, de juiste vragen te stellen en oplossingen goed door te rekenen, optimaliseren wij onze ontwerpen. Wij weten dat je alleen door een goede en persoonlijke samenwerking tot de beste oplossing kunt komen.

“Ik kan zowel starters als meer ervaren engineers het projectmatig werken echt aanraden. Je ziet veel meer doordat je bij verschillende opdrachtgevers wordt ingezet. Daardoor doe je bredere kennis op. Wel vraagt het flexibiliteit om steeds op een andere plek te worden ingezet. Overigens ervaar ik het als een erg flexibele werkomgeving. Als je dingen bespreekbaar maakt, is er een hoop mogelijk!”

Lilian, een van de AME-engineers is enthousiast over het werken op projectbasis. Zie jij er naar uit om jouw ontwikkeling verder vorm te geven in ons kleinschalig en gezellige team en ben jij klaar om je stempel te drukken als Lead Engineer? We kijken uit naar de mogelijkheid om met jou samen te werken aan spannende en uitdagende projecten zodat we samen het verschil kunnen maken!