R&D Engineer Vacature

 

Heb jij interesse om als Research & Development Engineer – kortgezegd R&D Engineer – aan de slag te gaan, om zo jouw technische en persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en/of te verdiepen? In ons team krijg je als de kans deel uit te maken van een team van ervaren collega-ingenieurs die werken aan complexe en technisch uitdagende projecten. Maken wij jou al nieuwsgierig?

Op zoek naar een uitdagende functie als R&D Engineer?

Functieomschrijving R&D Engineer

Als R&D Engineer ben je verantwoordelijk voor het onderzoeken en (door)ontwikkelen van nieuwe producten, processen of speciale constructies in uiteenlopende toepassingsgebieden en de technische uitvoering ervan. Jouw technische expertise wordt op projectmatige basis ingezet bij diverse opdrachtgevers.
Het verkennen van en samenwerken aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen, het uitvoeren van complexe FEM-analyses of het uitvoeren van ontwerpen in 2D/3D. Dat is waar jouw hart sneller van gaat kloppen als R&D Engineer. Werken bij AME biedt niet alleen de mogelijkheid om je technische vaardigheden te ontwikkelen, maar ook om bij te dragen aan de maatschappij door het ontwikkelen van duurzame en innovatieve oplossingen voor onze opdrachtgevers.
Kort gezegd, wij bieden jou een inhoudelijk uitdagende functie in een kleinschalig en gezellige team, met de mogelijkheid om (door) te groeien en jezelf te ontwikkelen. We werken zowel vanuit kantoor als bij de opdrachtgever aan uitdagende projecten in verschillende sectoren en zijn steeds op zoek naar gemotiveerde collega’s om ons hechte team te versterken.

Wat doet een R&D Engineer?

Zoals gezegd, een R&D Engineer is verantwoordelijk voor het onderzoeken en (door)ontwikkelen van nieuwe producten, processen of speciale constructies in uiteenlopende toepassingsgebieden en de technische uitvoering ervan. Dit vereist een sterk technisch inzicht en creativiteit, omdat R&D Engineers vaak betrokken zijn bij projecten die nog geen vaststaande oplossing hebben. Het is de taak van de R&D Engineer om te onderzoeken en te experimenteren om nieuwe oplossingen te vinden en deze om te zetten in bruikbare producten of processen.
Het vinden van innovatieve oplossingen, binnen de gestelde tijd en budget, vereist het vermogen om snel te leren en zich aan te passen aan nieuwe technologieën en processen, net als dat je moet kunnen werken onder druk, met behoud van je gevoel voor detail.

De kennis en vaardigheden van een R&D Engineer kunnen ook worden ingezet bij vraagstukken/projecten die vallen onder andere functies binnen AME. Zo wordt je bijvoorbeeld gevraagd ook te helpen bij het ontwikkelen van een nieuw product/proces binnen een bestaand project of kan jouw expertise worden ingezet bij het oplossen van complexe technische vraagstukken.

Waarom werken bij Advanced Mechanical Engineers?

AME heeft een bewezen staat van dienst in het leveren van hoogwaardige technische oplossingen voor klanten. Wij zijn duidelijk naar elkaar en naar onze opdrachtgevers en houden van doelgericht werken. Daarnaast bieden wij jou als R&D Engineer een solide basis en de kans jezelf te ontwikkelen op zowel persoonlijk als inhoudelijk niveau.

Als kers op de taart kunnen wij jou onze hechte groep collega’s aanbevelen. Bij AME is de bedrijfscultuur persoonlijk en zijn de lijntjes kort. Waar ons team van engineers serieus is in het werk, wordt in de pauze graag een potje tafeltennis of tafelvoetbal gespeeld. Regelmatig studeren we om nog beter te worden in wat we doen. Naast dat we elkaar inhoudelijk graag verder helpen en met elkaar meedenken, organiseren wij heel regelmatig leuke activiteiten, samen met collega’s vanuit de vestigingen in Zwolle en Enschede. Zo zijn onze game-avonden een begrip!

Kortom, een plek in het team van AME biedt jou de kans om te werken aan projecten in verschillende sectoren, met vernieuwende technologieën en verfrissende inzichten. Bovendien kun je rekenen op ervaren collega-engineers. Zij helpen jou vanuit hun expertise en ervaring en denken graag met je mee.

Onze engineers bekleden verschillende functies. Voor deze functies hebben wij vacatures openstaan. De vacatures zijn:

Tekenaar
Engineering Traineeship
Junior Engineer
Project Engineer
Mechanical Engineer
Engineer
Constructeur
Senior Engineer