Advanced-Mechanical-Engineers-Goede-doelen-uitje-2024-Maaspoort

 

Goede doelen uitje 2024

Zwervend op zoek naar afval

Elk jaar organiseren wij een Goede doelen uitje: als collega's zetten wij ons een middag lang vrijwillig in voor een hulpbehoevende persoon, groep of omgeving. Dit jaar hebben wij ons ingezet voor het opruimen van onze stad. Met bijna het hele team (15 collega's sterk) zijn wij zwerfafval gaan prikken op de Maaspoort. Gemeentewerf Maashoeve heeft ons voorzien van prikstokken, vuilniszakken en veiligheidshesjes.

De route begon op kantoor. Vanuit daar zijn wij naar de Noorderplas gelopen, welke in het Burgemeester van Zwietenpark ligt. Eenmaal aangekomen bij de plas hebben wij ons opgesplitst in 3 teams. Via verschillende routes zijn wij langs de plas en door het park gelopen. Het park bleek schoner dan verwacht. Nadat het aanwezige zwerfafval in het park was opgeruimd, zijn wij door de woonwijken van de Maaspoort verdergelopen in de richting van Gemeentewerf Maashoeve. In de woonwijken hebben wij nog veel zwerfafval kunnen verzamelen. Zo had elke collega een volle vuilniszak bij aankomst bij de Maashoeve. Daar konden wij het afval achterlaten en de geleende materialen weer inleveren.

Hierna zijn wij allen samen weer teruggelopen naar ons kantoor. Eenmaal daar aangekomen hebben wij genoten van een welverdiende barbecue!

Onze collega's in Enschede en Zwolle hebben op dezelfde dag andere hulpbehoevende doelgroepen geholpen.
Daarover lees je hier meer.