AME collega's op de Vestingloop 2024

Van modderpoelen tot zonnige momenten

Op 26 mei namen elf sportieve collega's van Advanced Mechanical Engineers deel aan de Vestingloop in 's-Hertogenbosch. Wandelend en hardlopend legden ze aanzienlijke afstanden af. Het evenement was compleet uitverkocht, wat al op voorhand voor een gezellige dag beloofde!

AME team overwint modder tijdens de Vestingloop

Vroeg in de ochtend vertrokken vier van onze collega's voor een wandeltocht van 25 kilometer. Met het wisselvallige weer in gedachten, besloten zij al voor de officiële starttijd van 08.00 uur te beginnen. Een dag eerder kregen zij namelijk te horen dat de wandeltocht was ingekort vanwege de vele regenval. Delen van de route waren onbegaanbaar, waaronder het mooiste deel van de route: de Moerputten. Dit moerasgebied ten westen van Den Bosch heeft een oude, gerenoveerde spoorbrug die is omgebouwd tot wandelpad. Kort na de start werd het de lopers duidelijk waarom de route was veranderd. "Op meerdere plaatsen was het één grote modderpoel en moesten we door de berm, wat leidde tot opstoppingen en vertraging" (Team AME).

Groepsfoto wandelaars Vestingloop 's-Hertogenbosch"
Selfie wandelaars Vestingloop 's-Hertogenbosch"

Gelukkig bleven er nog genoeg mooie stukken van de route over: de Bossche Broek, langs kasteel Maurick, door verschillende bossen bij Vught, en via het Drongelens kanaal terug naar het centrum van Den Bosch. Ook kwamen de AME'ers langs de EBI in Vught. Er werd natuurlijk nog even gezwaaid naar meneer Taghi, maar hij zwaaide niet terug. Verder was er om de vijf kilometer een rustpunt om wat te drinken en te eten en kregen de lopers mentale support van Annelie, Antonie's vriendin. Ook collega Thijs stond hen op meerdere plekken kwam aanmoedigen.

Al met al bleef het droog en kwam het zonnetje toch nog af en toe om de hoek kijken. Ondanks de oponthoud bij de modderplassen zat het tempo er goed in. "We hebben vier uur lang lekker kunnen wandelen en kletsen, zo leer je je collega's ook eens van een andere kant kennen" (Team AME).

Tour de 's-Hertogenbosch: 10 kilometer hardlopen 

Net na de finish van de wandelaars was het de beurt aan zeven collega's om zich mentaal voor te bereiden op de 10 kilometer hardlopen. Vanwege de gezellige drukte bij de start duurde het even voordat iedereen zijn of haar perfecte looptempo vond. Ook deze route bracht de lopers langs de mooiste stukjes natuur van 's-Hertogenbosch. Voor de laatste kilometers keerden de lopers terug naar de binnenstad, gevuld met hordes mensen die rijen dik stonden aan te moedigen. "Het leek af en toe meer op de route van de Tour de France. Dit was écht fijn op weg naar de finish!" (Team AME).

Het hele AME-team heeft de finish weten te behalen, waaronder ook onze collega Kim van Mensfoort (23). Kim loopt pas sinds november hard, wat een 10 kilometer hardloopprestatie nog knapper maakt. Samen met haar collega's durfde ze de uitdaging aan te gaan. Bijna anderhalf uur na het startsein komt ze als laatste binnen, maar vergezeld met een groot applaus. Direct na de finish sprak Het Brabants Dagblad hierover met haar: "Dat vind ik helemaal niet erg. Iemand moet toch het licht uitdoen? Ik ga ervan uit dat ik nog heel veel progressie kan maken". Een sterke mindset waar we bij AME volledig achter staan. Het gaat immers niet om waar je nu staat, maar waar je naartoe wilt en dat je aan de weg bouwt. Dat is wat telt.

Na inspanning komt ontspanning 

Een dag vol sportieve inspanning en succes moet natuurlijk goed afgesloten worden. Daarom hebben we gezamenlijk genoten van een heerlijke barbecue bij Martijn. Samen werden de ervaringen van de dag nog even doorgenomen, van de modderige wandelpaden tot de aanmoedigende menigte langs de hardlooproute. Kortom, na een dag vol inspanning, competitie en plezier, was de afsluitende barbecue een welverdiende en geslaagde beloning voor iedereen.