Zomerevent-ame-2023

 

Zomeruitje 2023

 

Wij hebben er maanden naar toegeleefd en 10 juni was het dan eindelijk zover! Ons Zomerevent 2023, waarbij wij ook het 35-jarig bestaan van TT-Engineering gevierd hebben. Op een prachtige dag werd deze mooie mijlpaal gevierd met onze collega’s en oud-collega's. Wij kunnen wel stellen dat ons Zomeruitje ook dit jaar geslaagd was!

Net als bij de vorige edities, opende onze algemeen directeur Arco het uitje met een presentatie. Hier werd onder andere stilgestaan bij de werkjubilea van een aantal collega’s. Daar bleef het echter niet bij, want tot de verbazing van Arco werd de microfoon uit zijn handen gepakt en werd ook hij in het zonnetje gezet. Arco is namelijk zelf ook alweer 5 jaar algemeen directeur van TT-Engineering en AME. Onze collega Anne-Marie had een mooie toespraak voor Arco voorbereid. Aan het eind van de presentatie werden de teams bekend gemaakt voor de activiteit van de dag: Race of the Robots.

Aan fanatisme geen gebrek

Iedereen werd ingedeeld in vier teams. Elk team moest een robot ontwerpen en ook daadwerkelijk bouwen. Er kon onderling gestreden worden op drie verschillende onderdelen:

De onderdelen voor de robot:
Om een robot te bouwen, heb je onderdelen nodig. Deze waren echter niet gratis, maar te koop in de winkel. Door het spelen van uitdagende games kon je munten verdienen, waarmee je in de winkel onderdelen voor de robot kon kopen. Een game speelde je tegen een speler van een ander team. Diegene die het spel won, verdiende een munt.

De racekaart:
Om een race te winnen, is het erg handig als de robot ook kan rijden. Om dat te bewerkstelligen had je een racekaart nodig. Door moeilijke quizvragen te beantwoorden, kwam je achter de cijfercode om de kaart vrij te spelen.

De oefenronde:
Elk team wees een bestuurder aan voor de race. Aangezien bijna niemand eerder met een robot had geracet, was een oefenronde erg belangrijk. Deze oefenronde kon je verdienen door twee van drie puzzels op te lossen. De eerste puzzel bestond uit een houten robot die in een 3D vierkant gevouwen moest worden. De tweede puzzel was het wel bekende ‘zoek de verschillen’. Bij puzzel drie moesten er van verschillende vormen een passend vierkant worden gemaakt.

Het is en blijft een wedstrijd, dus dan is er ook een winnaar. Team 3 kwam als snelste uit de race met als bestuurder onze collega Dennis. Hij reed het parcours in 48 seconden. Deze tijd was dusdanig snel dat hij op plek drie van snelste ronde ooit van Race of the Robots kwam.

Een gezellige afsluiter

Na alle inzet tijdens de race, kon iedereen tot rust komen met een heerlijke barbecue. Onder het genot van een drankje, maakten collega's hun eigen eten klaar op de barbecue. Hier werden de prestaties van elk team nog gezellig nabesproken. Het was weer een geslaagde editie. Wij kijken uit naar het Zomeruitje van volgend jaar!
 

Collega's bedankt!