Zomerevent-ame-2023

 

10 juni was het eindelijk zover,
het Zomerevent 2023!

 

We hebben er maanden naar toegeleefd. Het Zomerevent 2023 en het 35-jarig jubileum van TT-Engineering. Op een prachtige dag werd deze mooie mijlpaal gevierd met onze collega’s en een aantal oud-collega's. We kunnen wel stellen dat het Zomerevent ook dit jaar geslaagd was!

Arco opent de dag

Net als de vorige edities opende onze directeur Arco het event met een presentatie. Hier werd stilgestaan bij de jubilea van een aantal collega’s. Daar bleef het echter niet bij, tot de verbazing van Arco werd de microfoon uit zijn handen gepakt. Arco is namelijk alweer 5 jaar onze directeur en onze collega Anne-Marie had een mooie toespraak voor Arco voorbereid. Aan het eind van de presentatie werden de teams bekend gemaakt voor de activiteit van de dag, Race of the Robots

Aan fanatisme geen gebrek

Iedereen werd ingedeeld in één van de vier teams. Elk team ging een robot ontwerpen en ook daadwerkelijk bouwen. Elk team kon strijden op drie verschillende onderdelen.

Onderdelen voor de robot: Om een robot te bouwen, heb je onderdelen nodig. Deze waren echter niet gratis, maar waren te koop in de winkel. Doormiddel van uitdagende games kon je munten verdienen, waarmee je in de winkel onderdelen voor de robot kon kopen. Een game speelde je tegen een speler van een ander team, wie het spel won verdiende een munt.
De racekaart: Om een race te winnen, is het erg handig als de robot ook kan rijden. Om dat te bewerkstelligen had je de racekaart nodig. Door moeilijke quizvragen te beantwoorden, kwam je achter de cijfercode om de kaart vrij te spelen.
Een oefenronde: Elk team wees een bestuurder aan voor de race. Aangezien bijna niemand eerder met een robot had geracet, was een oefenronde erg belangrijk. Deze oefenronde kon je krijgen door twee van de drie puzzels op te lossen. De eerste puzzel bestond uit een houten robot die in een 3d vierkant gevouwen moest worden. De tweede puzzel was het wel bekende ‘zoek de verschillen’. Bij puzzel drie moesten er van verschillende vormen een passend vierkant worden gemaakt.

Het is en blijft een wedstrijd, dus dan is er ook een winnaar. Team 3 kwam als snelste uit de race met als bestuurder onze collega Dennis. Hij reed het parcours in 44 seconden. Deze tijd was dusdanig snel dat hij op plek drie van snelste ronde ooit van Race of the Robots kwam.

Een gezellige afsluiter

Na alle inzet van race kon iedereen tot rust komen bij heerlijk voorbereidde barbecue. Onder genot van een drankje kon iedereen zijn eigen eten klaarmaken op de barbecue. Hier werden de prestaties van elk team nog gezellig nabesproken. Het was weer een geslaagde editie van het Zomerevent. Wij kijken uit naar de editie van volgend jaar!

Collega's bedankt!