Zomers teamuitje in de Biesbosch

Brabantse gezelligheid en avontuur!

Zaterdag 15 juni hebben we met de collega's (en partners) genoten van het mooie Brabant. Ons zomerevent was in het gezellige Drimmelen, van waaruit we de Biesbosch ingingen. Voor sommige van onze meer noordelijke collega's was dit niet om de hoek. Johan en Arco haalden bijvoorbeeld een aantal collega's op uit Hoogeveen en Zwolle met een busje. Onze thuisbasis voor de dag was Café Robbie Aan De Haven, waar spelleider Edwin de middag opende met een enthousiaste en humorvolle uitleg. Vervolgens vertrokken we naar de haven van Drimmelen, waar we écht van start gingen met onze activiteit.

Schatgraven in de Biesbosch: puzzelen, peddelen en piraterij

Elk team kreeg een schatkaart en voer met een bootje de Biesbosch in. Onderweg vonden ze codes, kraakten ze sloten en losten ze puzzels op. Analytisch denkvermogen, creativiteit en teamwork waren nodig om de teams vooruit te helpen.

De eerste opdracht was meteen al een uitdaging: een fles met een aanwijzing uit het water vissen die spelleider Edwin erin had gegooid. Zonder motor moesten de teams peddelen, maar die peddels bleken ook prima te gebruiken om andere boten af te leiden en 'de buit af te snoepen'. Timo duwde zijn team met volle kracht richting de fles, op risico van een nat pak, en behaalde niet alleen de aanwijzing, maar ook een voorsprong van 2 minuten. De andere teams deden het trouwens ook niet slecht: ware piraten als ze waren, kraakten ze de sloten open voordat de codes bekend waren en losten ze de puzzels op. Hierdoor ontstond er weer een nieuwe: "In welke volgorde hoorden de puzzels ook alweer?".

De meeste teams gingen fanatiek aan de slag, maar er was ook één team dat besloot om lekker tegen de stroom in te gaan en de route andersom te varen. Ze kwamen er al snel achter dat ze zo de prijs niet zouden winnen, maar dat maakte de dag niet minder leuk. Ze kwamen bekenden tegen in deze onbekende omgeving, knoopten de bootjes aan elkaar, dronken een biertje en kletsen gezellig bij. Het winnende team was ook het team met de voorsprong. Van links naar rechts: Jet & Joost, Martijn & Marieke, Robert, Herbert, Timo en Remco. Van harte gefeliciteerd met de welverdiende buit!

Halfjaarlijkse update en barbecue met uitzicht

Na het aanmeren genoten we van een heerlijke barbecue in restaurant Het Panorama, met een prachtig uitzicht over de Amer. Arco trapte de avond af met een update over de eerste helft van 2024. We stonden stil bij collega's die ons hebben verlaten (of nog gaan) en bij nieuwe collega's, vierden jubilarissen, bespraken de bedrijfsresultaten, doelen en de beoogde koers. Ook bedankten we Erik voor zijn bijdrage aan onze Ondernemingsraad. We kijken terug op een supergezellige dag. Samen met collega's creëren we waardevolle herinneringen die onze band versterkt. Zo bouwen we stap voor stap aan een organisatie waar iedereen zich thuis voelt.