vacatures-automotive-engineers

 

Op zoek naar Automotive Engineer vacatures?

 
Engineering zet iets in beweging. Dit zie je het beste in de Automotive industrie. Tegenwoordig zitten auto’s bomvol met techniek die perfect op elkaar moeten aansluiten. Een lust in de ogen van Automotive engineers. Hoe lastig de puzzel ook is, de engineers van Advanced Mechanical Engineers gaan de uitdaging aan!

Advanced Mechanical Engineers is ingenieursbureau, gespecialiseerd in Mechanical Engineering. AME werkt vanuit ’s-Hertogenbosch met een gepassioneerd en ambitieus engineeringsteam. De passie voor techniek resulteert in op maat gemaakte oplossingen op technische vraagstukken. Dit doen zij in verschillende branches als de Agrotechniek, Food Machinery en Speciaal Machinebouw.

Opleiding om te werken in de Automotive industrie

Ook voor de Automotive industrie geldt dat er meerdere wegen naar Rome leiden. Er is niet één specifieke opleiding die je moet volgen om in de Automotive industrie te kunnen werken. Je kan ervoor kiezen om een algemene opleiding te volgen als Werktuigbouwkunde of Mechanical Engineering. Je kan ook een specialistische opleiding volgen, zoals HAN Automotive Engineering. Mocht je exclusief in de Automotive industrie willen werken, dan is een specialistische opleiding een betere keus. Wil je in de toekomst ook projecten voor andere branches uitvoeren, dan kun je het beste een meer algemene opleiding volgen.

Welke mogelijkheden zijn er voor een Automotive Engineer in Noord-Brabant?

In het verleden hebben wij toffe projecten mogen uitvoeren voor onder andere DAF en Defenture. Onze engineers kwamen er toen al snel achter dat zij hun eerdere opgedane kennis branche-overstijgend konden inzetten. Juist door hun ervaringen uit andere branches komen zij op unieke oplossingen, waar pure Automotive engineers niet op zouden komen.

Wat deze branche zo uniek maakt is het certificeren en documenteren van alle ontwerpen. Alles moet nauwkeurig vastgelegd en gecontroleerd worden. De Automotive branche blijft zich razendsnel door ontwikkelen, hierdoor blijf je als engineer contant nieuwe dingen leren.

Waarom werken bij Advanced Mechanical Engineers?

Bij AME kom je terecht in een engineeringsteam die altijd voor elkaar klaar staan. Loop je vast bij een project? Jouw collega’s kijken gerust met je mee voor nieuwe inzichten. In hun vrije tijd gaan onze engineers geregeld samen op pad.

Onze engineer Remco heeft hier het volgende over te zeggen:
“Collega’s voelen is sommige gevallen meer als vrienden dan collega’s. buiten werk om worden er vaak afspraken gemaakt om leuke dingen samen te doen, in mijn geval is dat boulderen. Een spontane BBQ organiseren wij ook graag. Het werk bij AME een altijd afwisselend, hierdoor is geen werkdag hetzelfde.”