AME-Mechanical-Engineer-Vacature

Zoek jij een uitdagende en afwisselende rol als Mechanical Engineer? Bij Advanced Mechanical Engineers (AME), een informeel en middelgroot ingenieursbureau gevestigd in Den Bosch, zijn wij steeds op zoek naar versterking van ons kleinschalig en gezellig team. Wij hebben zowel vacatures voor beginnende als ervaren Mechanical Engineers, naast diverse specialisaties zoals Tekenaar, Lead Engineer, Werktuigbouwkundig (Wtb) Engineer, Project Engineer of R&D Engineer. Wij werken op projectmatige basis, waardoor jij de kans krijgt om steeds aan verschillende projecten te werken bij uiteenlopende bedrijven in diverse branches. Wil jij aan de slag als Mechanical Engineer, dan nodigen wij je graag uit om kennis met ons te maken!

Op zoek naar een Mechanical Engineer vacature?

Wil je jouw kennis en kunde als Mechanical Engineer graag voor onze opdrachtgevers inzetten? Met ons team van ongeveer 25 mensen lossen wij allerlei mechanische vraagstukken op en worden wij ingezet voor diverse projecten bij onze opdrachtgevers. Wij werken op projectbasis vanuit ons eigen kantoor en op locatie bij de opdrachtgever.

Bij AME schatten wij onze engineers op waarde. Plezier in je werk vinden wij daarom belangrijk. Want, naast dat een fijne werksfeer positieve invloed heeft op iedere collega, komt het ook ten goede van het resultaat wat onze engineers neerzetten. Wij bieden daarnaast altijd een marktconform salaris, waarbij rekening wordt gehouden met de functie en de verantwoordelijkheden van de engineer.

Werken bij een werktuigbouwkundig ingenieursbureau als AME biedt jou op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak de kans om te groeien, te verdiepen en jezelf te ontwikkelen. Het werken in de diverse branches en bij verschillende opdrachtgevers houdt je scherp. Ook het vakgebied is continu in beweging. Zo kunnen wij jou beloven dat je steeds weer nieuwsgierig blijft, jezelf ontwikkelt en niet zomaar bent uitgeleerd

Wat doet een Mechanical Engineer

Ons engineeringsteam werkt aan diverse technische constructies. Als Mechanical Engineer krijg je de kans om aan het ontwerp en de uitwerking van de constructies van complexere omvang te werken. Jij bedenkt, ontwerpt, analyseert en verbetert producten, processen en systemen voor dynamische objecten. Hierbij moet je denken aan aandrijftechnieken, regelsystemen en thermodynamische installaties. Wij zorgen wij er samen voor dat jij aan opdrachten werkt die goed bij jouw talenten en ontwikkelwensen passen.

Wat is het verschil tussen een Mechanical Engineer, Tekenaar, Constructeur en Engineer?

Zowel op mbo, hbo als wo-niveau zijn er diverse interessante functies en rollen beschikbaar. Afhankelijk van jouw voorkeur, ervaring en expertise kun je als Mechanical Engineer ook aan de slag in een andere rol als Constructeur, Tekenaar, Werktuigbouwkundig (Wtb) -, Project- of R&D Engineer.

Als Engineer oftewel ingenieur ben je bezig jouw technische, wiskundige of bouwkundige kennis in te zetten bij het ontwerpen van machines en systemen. Een beginnend Engineer start vaak in de rol van Tekenaar. Je werkt dan aan verschillende projecten binnen diverse branches, wat jou de kans biedt verschillende ervaringen op te doen. Zo ontdek je wat echt bij jou past. Een Constructeur werkt al meer zelfstandig aan projecten, van het eerste contact met de opdrachtgever tot aan de uiteindelijke oplevering. In zo’n functie werk je dan aan ontwerpen van complexe constructies voor uiteenlopende toepassingsgebieden en aan de technische uitvoering van de ontwerpen.

Wat verdient een engineer?

Afhankelijk van jouw werkervaring en vooropleiding verdien je als Mechanical Engineer gemiddeld tussen de EUR 2.500 – 3.500 per maand. Naast een prima salaris, reiskostenvergoeding en mooie bonusregeling, bieden wij jou 29 vakantiedagen (o.b.v. een 40-urige werkweek) met de mogelijkheid om extra verlofdagen te kopen en een aantrekkelijke pensioenopbouw. Ook is er volop de ruimte om cursussen en /of een opleiding te volgen. Last but not least noemen wij onze gezellige uitjes en feestjes, een écht bijkomend voordeel van het werken in een hecht team als bij AME. Kom jij bij ons werken als engineer?

Jouw ontwikkeling als Mechanical Engineer mogelijk maken

AME is een team van ontwikkelaars: wij ontwerpen niet alleen machines, maar bouwen ook aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze engineers. Daarom bieden wij de mogelijkheid tot studie en ontwikkeling op maat. Want technische ontwikkelingen kunnen we alleen mogelijk maken als wij investeren in de professionele ontwikkeling van onze engineers. Zo bieden wij de kans om te studeren, worden er periodiek in- en externe trainingen georganiseerd voor jou en het hele team, is er coaching on the job en vinden wij het goed elkaar te te beoordelen na afloop van een project.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuw technisch talent om ons team te versterken. Of je nu wel of geen werkervaring hebt als Tekenaar of Werktuigbouwkundig Engineer, Tekenaar of Engineer, wij komen graag in contact. Ben je in bezit van een passende opleiding (Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar), heb jij de kennis van bepaalde materialen of ben je toe aan een nieuwe technische uitdaging? Van harte welkom voor een kop koffie of vrijblijvend gesprek!

Waarom werken bij Advanced Mechanical Engineers?

“Ik kan zowel starters als meer ervaren engineers het projectmatig werken echt aanraden. Je ziet veel meer doordat je bij verschillende opdrachtgevers wordt ingezet. Daardoor doe je bredere kennis op. Wel vraagt het flexibiliteit om steeds op een andere plek te worden ingezet. Overigens ervaar ik het als een erg flexibele werkomgeving. Als je dingen bespreekbaar maakt, is er een hoop mogelijk!”

Aan het woord is Lilian, een van de AME-engineers over het werken op projectbasis. Zij en haar collega’s vertellen ook in de bedrijfsfilm wat het werken bij AME zo aantrekkelijk maakt.

Het uitvoeren van een opdracht is niet altijd hetzelfde als het bieden van de beste oplossing. Een opdracht heeft altijd een concrete vraag, maar er zijn ook altijd wensen. Door onze opdrachtgevers en vraagstukken persoonlijk te benaderen, de juiste vragen te stellen en oplossingen goed door te rekenen, optimaliseren wij onze ontwerpen. Wij weten dat je alleen door een goede en persoonlijke samenwerking tot de beste oplossing kunt komen. Heb jij al zin om samen aan de slag te gaan?