Vacature-Engineer-Werktuigbouwkunde-AME

 

Op zoek naar een Vacature Engineer Werktuigbouwkunde?

 

Heb jij je diploma Werktuigbouwkunde op zak, wil je aan de slag als werktuigbouwkundig engineer en lijkt het je wat jouw vakkennis voor onze opdrachtgevers in te zetten? Vind je het prettig je steeds over een andere uitdaging te buigen en ben je niet snel uitgeleerd?

Advanced Mechanical Engineers is een informeel en middelgroot ingenieursbureau, gevestigd in Den Bosch. Voortdurend zoeken wij nieuwe collega-engineers. Met ons team van ongeveer 25 mensen lossen wij allerlei mechanische vraagstukken op en voorzien we in een capaciteitsbehoefte, met, bij en voor onze opdrachtgevers. Ons specialisme is de machinebouw. Wij werken op projectbasis vanuit ons eigen kantoor en op locatie bij de opdrachtgever.

Werken bij een werktuigbouwkundig ingenieursbureau biedt jou op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak de kans om te groeien, te verdiepen en jezelf te ontwikkelen. Het werken in de diverse branches en bij verschillende opdrachtgevers houdt je scherp. Ook het vakgebied van werktuigbouwkunde en (Mechanical) engineering is continu in beweging. Zo kunnen wij jou beloven dat je steeds weer nieuwsgierig blijft, je ontwikkelt en niet zomaar bent uitgeleerd.

Wat is werktuigbouwkunde?

Werktuigbouwkundig engineers houden zich bezig met het ontwerpen, analyseren en verbeteren van mechanische systemen en apparatuur. Als werktuigbouwkundig engineer zoek je dus steeds weer naar (nieuwe) oplossingen voor technische uitdagingen. Dit doe je met inzet van jouw technische, wiskundige of bouwkundige kennis. Vaak gaat dat over van het ontwerpen van machines of het optimaliseren van productieprocessen. In een rol als Lead of R&D Engineer houd je daarnaast ook bezig met het ontwikkelen van nieuwe technologieën.

Zowel op mbo, hbo als wo-niveau zijn er diverse interessante functies en rollen beschikbaar. Afhankelijk van jouw voorkeur, ervaring en expertise kun je in verschillende functies aan de slag. Denk aan een rol als Constructeur, Tekenaar, Mechanical-, Lead-, Project- of R&D Engineer

wat is het verschil tussen bouwkunde, industrieel product design en werktuigbouwkunde?

Het verschil tussen deze drie studies ligt in de specifieke focusgebieden waaraan meer aandacht wordt besteed. Bouwkunde richt zich op het ontwerpen en construeren van gebouwen en infrastructurele projecten. Industrieel product design legt de nadruk op het creëren van functionele en esthetisch aantrekkelijke producten. Werktuigbouwkunde daarentegen richt zich op mechanische systemen, machines en processen, inclusief hun ontwerp, analyse en optimalisatie.

Op de opleiding werktuigbouwkunde leer je een breed scala aan technische kennis en vaardigheden. Dit omvat onder andere mechanica, thermodynamica, materiaalkunde, productietechnieken en regeltechniek. Je leert ook hoe je geavanceerde software en tools kunt gebruiken voor ontwerp en analyse. Allerlei zaken die je in jouw rol als werktuigbouwkundig engineer afwisselend inzet. Naast jouw aanwezige vakkennis, is het onze overtuiging dat je werkomgeving echt van belang is. Doordat je bij AME wordt ingezet bij diverse opdrachtgevers in heel verschillende branches, doe je kennis op die je op een ander moment kunt inzetten. Dat is voor ons een optimale vorm van ontwikkeling!

Wat houdt het werken als werktuigbouwkundig engineer in?

Als werktuigbouwkundig Engineer ga je zelfstandig te werk aan verschillende projecten. De ene keer kan dit iets zijn in de verpakkingsindustrie, een andere keer ben je meer bezig met fijnmechanica. Een ding is zeker: werken als werktuigbouwkundig Engineer bij een ingenieursbureau op projectbasis is nooit saai!

Afhankelijk van de fase waarin een project zich bevindt, wordt jou als professional gevraagd om bijvoorbeeld mee te denken aan het ontwerpen van onderdelen in complexe omvang. Ook maak je op basis van modellen detailtekeningen of ontwerp en werk je technische constructies en machines uit. Bij jouw rol hoort ook dat je regelmatig overlegt met de projectgroep en/of opdrachtgever. Wat is de status, strookt dat met ieders wensen en verwachtingen en zitten we nog op planning/budget?

Werken bij AME: de voordelen op een rij!

Afhankelijk van jouw werkervaring en vooropleiding verdien je als werktuigbouwkundig Engineer bij AME gemiddeld tussen de EUR 3.000 – 4.000 per maand. Naast een prima salaris, reiskostenvergoeding en mooie bonusregeling, bieden wij jou 29 vakantiedagen (o.b.v. een 40-urige werkweek) met de mogelijkheid om extra verlofdagen te kopen en een aantrekkelijke pensioenopbouw. Ook is het bij ons mogelijk parttime te werken en is er volop de ruimte om cursussen en /of een opleiding te volgen. Last but not least noemen wij onze gezellige uitjes en feestjes, een écht bijkomend voordeel van het werken in een hecht en kleinschalig team als bij AME. Kom jij bij ons werken als engineer?

Waarom werken bij Advanced Mechanical Engineers?

“Ik kan zowel starters als meer ervaren engineers het projectmatig werken echt aanraden. Je ziet veel meer doordat je bij verschillende opdrachtgevers wordt ingezet. Daardoor doe je bredere kennis op. Wel vraagt het flexibiliteit om steeds op een andere plek te worden ingezet. Overigens ervaar ik het als een erg flexibele werkomgeving. Als je dingen bespreekbaar maakt, is er een hoop mogelijk!”

Aan het woord is Lilian, een van de AME-engineers over het werken op projectbasis. Zij en haar collega’s vertellen ook in de bedrijfsfilm wat het werken bij AME zo aantrekkelijk maakt.

Het uitvoeren van een opdracht is niet altijd hetzelfde als het bieden van de beste oplossing. Een opdracht heeft altijd een concrete vraag, maar er zijn ook altijd wensen. Door onze opdrachtgevers en vraagstukken persoonlijk te benaderen, de juiste vragen te stellen en oplossingen goed door te rekenen, optimaliseren wij onze ontwerpen. Wij weten dat je alleen door een goede en persoonlijke samenwerking tot de beste oplossing kunt komen. Krijg jij al zin om samen aan de slag te gaan?