WTB-Kennisevent-2022-van-ETO-naar-CTO

 

Van Engineer to Order
naar Configure to Order

 

Omdat wij projectmatige werken, staan wij in contact met veel verschillende organisaties in de maakindustrie. In de afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat steeds meer organisaties (een deel van) hun engineeringsproces indelen op basis van Configure to Order, in plaats van of naast hun Engineer to Order aanbod. CtO is een werkwijze die in de nabije toekomst niet meer weg te denken is. Maar wat betekent dit eigenlijk voor het werk van engineers?
Werken volgens CtO maakt het engineeren steeds makkelijker en sneller. Zou het bijvoorbeeld kunnen zijn dat na zo’n transitie het werk van engineers overbodig wordt of zijn er naast risico’s juist ook veel kansen voor engineers?

Om onder andere deze vragen te onderzoeken, organiseerde Advanced Mechanical Engineers op donderdag 20 oktober een bijeenkomst, in samenwerking met TT-Engineering en het Fraunhofer Innovation Platform. Samen wilden wij nadenken over welke invloed die de opkomende Configure to Order trend heeft op het werk van engineers en welke uitdagingen zij tegenkomen in die transitie.

Helaas kon het WTB Kennisevent geen doorgang vinden in verband met achterblijvende aanmeldingen. Toch hebben wij gemerkt dat er veel belangstelling is voor deze opkomende trend. Wij hopen dan ook het gesprek over de transitie van EtO naar CtO op gang gebracht te hebben. Bedankt voor jouw belangstelling in ons WTB Kennisevent. Wil je toch meer willen weten over de opkomst van CtO en hoe wij aankijken tegen de rol van engineers daarin? Kom dan in contact. Wij verkennen graag samen met jou de mogelijkheden.